logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

7 idei interesante despre ce poți face în carantină #StauAcasă


Odată cu răspândirea virusului în țara noastră, a fost declarată stare de urgență și toți suntem nevoiți să #stămacasă. Dar, acesta nu e un motiv pentru a te panica, plictisi sau deprima! Privește situația din altă perspectivă și folosește-ți timpul liber cu folos. Pentru a nu te plictisi, ți-am pregătit câteva idei utile despre ce poți face în timpul carantinei:

 

Lucrează de acasă 

Dacă lucrezi de acasă nu vei mai pierde timp în fiecare zi cu pregătirile de plecare şi cu drumul până la locul de muncă. Astfel, poţi câştiga chiar şi câteva ore pe zi, pe care le poţi folosi aşa cum doreşti, pentru lucru sau pentru relaxare!

 

Perfecționează-ți CV-ul - cel mai important document din cariera ta.

De cele mai multe ori, CV-ul poate sa faca diferenta intre noi si concurenta de pe piata fortei de munca. De aceea trebuie sa ii acordam o atentie maxima si sa incercam sa ne construim un CV personalizat si profesional. Indiferent dacă ai fost concediat sau ai pur și simplu câteva ore libere în plus, nu există alt moment mai bun pentru a-ți perfecționa abilitățile profesionale și personale și a adăuga un plus de perfecțiune în portofoliul tău :)
 

 

Treci cursuri online care te pot ajuta să avansezi rapid în cariera sau afacerea ta!

În trecut, dacă voiai să te specializezi într-un anumit domeniu, trebuia să călătorești sute de kilometri, să plătești sume exorbitante pentru cursuri și chiar și așa nu rețineai foarte mult din ceea ce era prezentat. Acum însă, poți deveni mult mai bun(ă) în multe domenii din comfortul casei tale, oriunde ai fi, la orice oră, având acces la cele mai bune informații prin intermediul internetului! Cursurile online îți oferă această mobilitate – poți să le accesezi oriunde, și nici măcar nu îți trebuie calculator – majoritatea website-urilor sunt adaptabile la telefonul mobil smart. Nu ezita amice :)
 

 

Învață o limbă nouă

Cunoaşterea unei limbi străine a devenit o adevărată necesitate în zilele noastre, dincolo de oportunităţile pe care le presupune vorbirea fluentă a uneia sau a mai multor limbi de circulaţie internaţională. Mulți oameni își doresc să fi învățat o altă limbă când erau mai mici și acum poate fi o adevărată provocare să începi, dar întrucât ne confruntăm cu cel puțin trei săptămâni de timp liber - cînd va mai fi momentul oportun dacă nu acum?!

 

 

Invață să gătești

Este important să rămâi cât mai sănătos în momentele de acum, iar gătitul acasă joacă un rol crucial. Dacă nu mai mergi la cantină după un lunch și nici nu poți să-ți permiți luxul de a comanda de fiecare dată mîncarea din oraș sau restaurant,  acum este timpul să înveți să-ți pregătești singur mâncarea preferată!

 

 

Citește o carte nouă/termin-o pe aia de pe raft demult începută și nefinisată din lipsă de timp.

Rutina nu ți-a lăsat timp să citești cartea preferată? O carte ne poate relaxa mai bine decât o plimbare în parc sau decât atunci când ascultăm muzică. Iar acum, dacă cu ascultatul muzicii stăm ok - în parc nu ne mai putem plimba liber din cauza carantinei. Acum ai mai mult timp ca niciodată pentru lectură. Citește! Multe portaluri online, biblioteci și librării au deschis accesul la publicațiile plătite. Profită!

 

 

Movie marathon!

Fă-ți timp pentru tine și cei dragi! Chiar dacă toate cinema-urile sunt închise, nu ne întristăm! Este ocazia perfectă să ne relaxăm acasă mancând popcorn-ul preferat și privind tone de filme interesante. Şi dacă tot am adus vorba de snacksuri, e de la sine înţeles că scoţi mult mai puţini bani din buzunar dacă îţi iei chipsuri şi suc din magazin pentru acasă. :)

 

Și în concluzie. Îți lipsește un hobby în carantina plictisitoare? Începe să-ți dezvolți afacerea online și planifică apariția sa în mediul online, de la creare design-ului, dezvoltarea website-ului și pînă la promovarea sa în mediul online. Echipa CreativSoft este aici să te ajute!