logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Crearea unui site web: 7 pași importanți pentru a-ți aduce afacerea în mediul online


Faptul că toți vrem să obținem profit este clar, dar orice afacere de succes necesită investiții substanțiale. De aceea, în dependență de bugetul pe care l-ai rezervat creării site-ului tău se va dezvolta și afacerea pe care vrei s-o lansezi sau s-o promovezi.

Înainte să intri în mediul online, indiferent că optezi pentru un site de prezentare al companiei tale, un magazin online, blog sau forum, este nevoie să îți stabilești anumite criterii care te vor ajuta să-ți organizezi ideile și să investeși eficient timpul și banii. Orice tip de site îți dorești poate funcționa bine dacă urmezi câțiva pași simpli, dar care pot avea efect îndelungat.

 

Iată care sunt elementele fundamentale în procesul de creare a unui site web:

 

1.Definirea scopului și a obiectivelor

Pentru a avea un site eficient, din start trebuie să-ți stabilești obiectivele proiectului și scopul conceptului pe care l-ai ales pentru web site. Definirea obiectivelor se face în dependență de publicul căruia îi este adresat site-ul. Astfel, vei putea crea o legătură mai strânsă și de durată cu vizitatorii care vor fi atrași de idee, concept și funcționalitate, iar ulterior ar putea deveni clienți.

 

2. Analiza concurenților

Cunoașterea concurenților este primordială atunci când decizi să intri pe piață. Astfel, documentarea privind activitățile pe care le practică, rezultatele înregistrate în timp, și baza de clienți pe care o au îți vor crea o imagine clară asupra ceea ce urmează să faci tu pentru a putea satisface așteptările publicului mai bine decât au făcut-o ceilalți.

 

3. Alegerea unui nume de domeniu

Numele de domeniu reprezintă adresa pe care utilizatorii o vor accesa pentru a vedea pagina ta pe internet. Acesta are forma www.numecompanie.md sau .ro, .com, .net, .info, .eu, și altele.

 

4. Găzduire web

Găzduirea web se referă la chiria unui anumit spațiu pe un server, unde va fi stocată baza de date care compune site-ul. Acest lucru este necesar pentru ca domeniul să poată fi accesat pe internet, în caz contrar site-ul nu poate exista.

 

5. Servicii de web design

Siteul reprezintă imaginea companiei tale pe internet, de aceea aspectul și conținutul trebuie să fie cât mai atractiv. Înainte de a apela la specialiștii care se vor ocupa de crearea site-ului tău trebuie să îți stabilești anumite criterii care le va crea o reflecție cât mai reală a conceptului pe care ți-l dorești tu. De la bun început trebuie să știi ce vrei de la acest site, cui îi este adresat și care eset scopul său.

Atunci când apelezi la o firmă de web design este bine să insiști pe abordarea unui concept simplu și elegant, astfel încât vizitatorii să fie atrași de conținutul siteului și nu de culori îndrăznețe, imagini cu subînțeles sau diverse animații.

 

6. Verificarea funcționării site-ului

Un site web trebuie să arate la fel indiferent de browserul utilizat. Fie că site-ul este deschis în Google Chrome,  Internet Explorer, Firefox , Opera sau Mozzila acesta trebuie să fie construit astfel încât un număr cât mai mare de utilizatori să îl poată folosi concomitent și la o viteză de navigare bună.

În aceleși timp, este necesar să fie remediate erorile de scriere a paginilor web care nu se încadrează în standardul HTML. Atunci când vizitatorii se confruntă cu probleme de ordin tehnic la accesarea unui site, aceștea vor încerca pe viitor să îl evite, fapt care nu este în interesul tău.  

 

7. Promovarea web site-ului

După ce l-ai creat, siteul tău are nevoie de popularitate și profit. Cu cât este mai vizibil și accesibil în mediul online, cu atât numărul vizitatorilor va fi mai mare și vor crește substanțial posibilitățile de a vinde produse, de a face cunoscut numele companiei sau de a-ți lărgi afacerea.  Site-ul poate fi promovat prin diverse anunțuri, prin spoturi video sau audio, ori prin inregistrarea la Google Adwords.

Pentru ca site-ul să înregistreze un profit bun este nevoie și de plasarea publicității, astfel banerele care conțin informație de interes pentru publicul țintă al site-ului sunt instrumente eficiente pentru a utiliza spațiul comercial.

Un site bine realizat, cu informație actualizată și care poate fi accesat cu ușurință de către vizitatori, cu siguranță va aduce profit și va crește popularitatea companiei sau a afacerii nu doar în mediul online. Cel mai important lucru atunci când vorbim de crearea unui site web este să răspundem necesităților clientului și să acționăm pentru a le satisface - acesta este primul pas, și unul dintre cei mai importanți în atragerea clienților.

Dacă ați creat deja site-ul pe care l-ați proiectat, munca nu se termină aici - administrarea eficientă este cea care aduce beneficii în timp, iar în spatele succesului stă o echipă de profesioniști care au obiective și scopuri bine definite.