logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Ce reprezintă Web Hostingul și cum să alegi cel mai potrivit pachet pentru site-ul tău


Ce reprezintă Web Hostingul și cum să alegi cel mai potrivit pachet pentru site-ul tău?

Un site are la bază două elemente definitorii: web hosting și domeniu. Web hostingul, sau găzduirea web, reprezintă un serviciu de care au nevoie companiile, dar și persoanele particulare, pentru a publica un site pe Internet, care va putea fi accesat ulterior de vizitatorii aflați online. Acest lucru presupune ocuparea temporara a spaţiului pe un anumit server, care are conexiune permanentă la internet și, de obicei, se află fizic într-un centru de calcul. 

 

Dar, pentru a folosi acest spaţiu temporar este necesar de a detine un nume de domeniu. Prin urmare, un server de hosting este dotat cu un IP care poate fi accesat cu ajutorul internetului, iar domeniul reprezintă denumirea care va fi atribuită site-ului în locul IP-ului. Acesta poate avea o terminație de forma: .com, .org, .net, .edu sau prescurtarea țării respective: .md, .ro, .au, .ru, etc. În cele din urmă, de calitatea numelui de domeniu, dar şi de calitatea şi siguranța web hostingului va depinde și valoarea site-ului. Hostingul  trebuie să fie rapid şi accesibil pentru utilizatori – un site care frânează nu va avea prioritate pe Google și nici vizitatorii nu vor fi încântați de el.

 

Există diferite pachete de web hosting, care răspund la diverse tipuri de afaceri și activități. Unele companii de găzduire web vă vor construi întregul site, în timp ce altele vă vor pregăti doar terenul și vă vor lăsa să vă ocupați de toate în mod individual. Astfel, pentru a evita situațiile neplăcute și pentru a beneficia de servicii de calitate, este necesar să alegeți o companie de web hosting credibilă, care oferă pachete eficiente. După ce veți cerceta piața de web hosting și veți analiza caracteristicile fiecărui pachet în parte, veți putea alege serviciul care va satisfice cel mai bine necesitățile companiei dvs.

Printre cele mai cunoscute pachete de web hosting se numără:

 

Găzduire web gratuită – prezintă costuri inițiale zero. Totuși, în cazul în care nu dispuneți de cunoștințe în domeniu aveți nevoie de suport tehnic pentru a instala aplicația și a putea rezolva eventualele probleme. Deci, vor apărea costuri suplimentare.

 

Shared web hosting – presupune amplasarea tuturor fișierelor care aparțin mai multor site-uri pe același server. Astfel, aceste site-uri consumă în comun resursele sistemului – spațiu pe hard disc, memorie ram, procesor. Acesta este cel mai utilizat tip de găzduire web și se folosește, de obicei, pentru a găzdui site-uri de prezentare ale firmelor sau magazine online de dimensiuni mici și mijlocii.

 

Reseller web hosting – este tipul de găzduireîn care deținătorul contului are posibilitatea de a vinde unor terțe părți resursele sistemului, precum spațiu pe disc sau banda alocată. Companiile de webdesign sau dezvoltatorii web folosesc cel mai des acest tip de hosting.

 

Virtual Private Server (VPS) – are multe elemente în comun cu Shared web hosting, ceea ce le diferențiază este faptul că resursele sunt mai mari și repartizarea acestora se face pe bază de nume, IP și porturi.

 

Hosting pe un server dedicat – în cadrul acestui pachet companiile de web hosting oferă spre închiriere servere întregi. Astfel, clientul poate controla direct servele și resursele sistemelor.

 

Cele mai bune 10 companii de hosting în 2017, potrivit site-ului top10bestwebsitehosting.com, le puteți vedea mai jos:

 

 

Elementele la care trebuie să atrageţi atenţia atunci când alegeţi hostul potrivit, sunt următoarele:

- Alegeţi o companie ce oferă servicii de hosting nelimitat;

- Asiguraţi-vă că aveţi destul spaţiu pe disc;

- Optați pentru un  host care oferă subdomenii nelimitate;

- Hostul trebuie să fie rapid.

 

Și încă ceva, viteza este direct proporțională cu prețul hostului, iar pentru a evita supraîncărcarea site-ului, şi o posibilă penalizare din partea Google, este nevoie de investiții substanțiale în calitatea site-ului. Iar, în cele din urmă veți obține și rezultate pe măsură.