logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Google Play și App Store – Top aplicații și jocuri descărcate în 2021


Tradițional, la sfârșitul fiecărui an facem totalurile la tot ce ne-a marcat sau influențat. A venit timpul să aflăm care sunt aplicațiile și jocurile de top descărcate în 2021 de către utilizatorii Google Play și App Store. 
 

Vă miră faptul că TikTok este cea mai populară aplicație din lume, în timp ce jocul Free Fire este cel mai descărcat din 2021? Evident că nu! 
 

Pe Google Play, Paramount+ a devenit aplicația favorită a utilizatorilor, fiind câștigătoare la categoria „Users’ Choice 2021”. Jocul preferat al userilor a fost Garena Free Fire MAX. Balance este cea mai bună aplicație din magazinul Google, iar cel mai bun joc este Pokémon UNITE, potrivit startupcafe.ro.


Cele mai bune aplicații pentru tablete din topul Google sunt Canva, Concepts, Houzz. Cele mai bune jocuri pentru tablete au fost desemnate Chicken Police — Paint it RED!, League of Legends: Wild Rift, My Friend Pedro: Ripe for Revenge, Overboard! și The Procession to Calvary.
 

Referitor la Apple, aplicația anului pe iPhone este Toca Life World, de la Toca Boca, iar pe iPad câștigătoare este LumaFusion, creată de LumaTouch.
Pe iPhone, cel mai bun joc al anului este „League of Legends: Wild Rift”, care se regăsește și în topul Google la „Best Competitive Games” din 2021.
 

Pe iPad, jocul anului este Marvel Future Revolution, tot unul dintre câștigătorii Google Play la categoria „Best Competitive Games” din acest an. 

Apple a desemnat și aplicațiile cu cel mai mare impact asupra vieților oamenilor din punct de vedere social, personal și profesional în 2021 și le-a inclus în categoria Tendința Anului.
 

Apple, trendurile anului 2021 pe App Store:

  • • Among Us!
  • • Bumble
  • • Canva
  • • EatOkra
  • • Peanut

Aplicațiile cu cele mai mari încasări în 2021

În anul 2021, încasările din magazinele de aplicații au ajuns la 133 miliarde de dolari, o creștere de 19,7% față de anul 2020, când au fost înregistrate 111 miliarde de dolari din aplicații, jocuri și abonamente pe mobil, transmite go4it.ro cu referire la Sensor Tower.
 

Astfel, Apple a înregistrat o creștere cu 17,7% față de 2020, iar Google a crescut cu 23,5% față de anul precedent.
 

Pentru primele 11 luni din 2021, TikTok a înregistrat încasări de 2 miliarde de dolari, iar până la finalul anului ar putea atinge cifra de 2,3 miliarde – dublu față de 1,2 miliarde, cât a încasat în tot anul 2020. Această sumă este totalul încasat de TikTok de pe ambele magazine de aplicații.
 

Top 10 aplicații cu cele mai mari încasări pe App Store
1.    TikTok
2.    YouTube
3.    Tinder
4.    Tencent Video
5.    iQIYI
6.    Disney+
7.    Piccoma
8.    QQ Music
9.    Youku
10.   Netflix
 

Top 10 aplicații cu cele mai mari încasări de pe Google Play
1.   Google One
2.   Piccoma
3.   Disney+
4.   TikTok
5.   HBO Max
6.   Twitch
7.   LINE Manga
8.   Tinder
9.   Pandora
10.  LINE
 

Deci, avem un an foarte versatil în materie de jocuri și aplicații mobile. Preferatele voastre care au fost în anul 2021?