logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Introducere în React JS și beneficiile acestuia


Suntem ferm convinși că React – este o modalitate perfectă pentru a scrie aplicații Java Script.
Ne-am convins de asta atunci când folosim cele mai populare platforme precum Facebook, Instragram, Pinterest și chiar Netflix.
După statisticile Stack Overflow, React este una dintre cele mai îndrăgite tehnologie în dezvoltarea produselor IT de către dezvoltatorii web.


Scurt Istoric:
Acum 6 ani, Jordan Walke, un inginer angajat la Facebook a creat librăria JavaScript acum numită React. JS. Alteori cunoscut sub numele de JSX, este o sintaxă specială care permite utilizatorului să combine HTML cu JavaScript.
Dacă lucrezi în domeniul IT ai auzit probabil deja de ReactJS și avantajele acestuia.
Dacă nu, vei afla în rândurile de mai jos caracteristicile de baza ale ReactJS și cum te pot ajuta.


Beneficiile de bază ale React JS
ReactJS este ideal pentru a construi aplicații web robuste și dinamice, este o librarie JavaScript, care permite programatorilor cu experiență să creeze o interfașă (UI) într-un timp mult mai scurt. Mai puțin timp folosit pentru dezvoltare înseamnă mai puțini bani investiți. Mai mult decât atât, lucrând cu Creativ Soft, vei primi o echipă dedicată care se va ocupa strict de proiectul tău.

Poți folosi React JS pentru a dezvolta interfața aplicației atât într-o aplicație de tip web cât și într-o aplicație de tip mobile. Datorită abilității librăriei de a refolosi componente din interfață, poți scuti și mai mult timp pentru dezvoltarea aplicațiilor dorite. Folosind React JS pentru o aplicație web sau mobile ce necesita o actualizare dinamică a paginii prezintă următoarele avantaje:

 1.  Este foarte prietenos din punct de vedere SEO. React JS poate rezolva un eșec obișnuit al motorului de căutare de a citi aplicațiile JavaScript complexe prin rularea pe server, randarea și returnarea browser-ului virtual DOM ca o pagină web obișnuită.
   
 2. Asigură o randare mai rapidă. Toate modificările făcute aplicației se aplică inițial unui DOM virtual după care, folosind un algoritm diferențiator, se calculează modificările necesare. Ulterior, arborele DOM real este actualizat corespunzător.
   
 3. Garantează un cod stabil. React JS folosește un flux de date descendent care se traduce prin capabilitatea de a modifica starea unui obiect, să facă schimbarea și, după aceea, să modifice numai anumite componente. Acest tip de structură asigură stabilitatea codului și performanță continuă.
   
 4. React Native este potrivit atât pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile cât și web. React JS urmarește același model de proiectare pentru dezvoltarea de aplicații web și mobile, ajutând la procesul de tranziție.
   

Rezumând cele de mai sus, React JS este un instrument foarte practic ce permite programatorilor să dezvolte o interfață ușor de utilizat în cel mai scurt timp. Astfel, serviciile noastre realizate în ReactJS reprezintă o alegere optimă pentru aplicațiile web care necesită updatatrea dinamică a paginii și pentru proprietarii aplicațiilor, care vor putea economisi capital și timp.