logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Mentenanța website-ului.


Sănătatea website-ului este la fel de importantă ca cea personală.

Website-ul este un organism care va crește alături de brand-ul și afacerea ta, și ca pentru orice organism pot apărea probleme de sănătate. Acestea pot fi rezolvate prin mentenanța periodică.
Crearea unui website este un proces lung și complicat. Lansarea acestuia nu trebuie să fie considerată niciodată punctul în care se pune stop dezvoltării, iar mentenanța este un proces care, din păcate, mulți îl ignoră din dorința de a economisi bani sau nu înțeleg de ce este necesar.

Oricine care vrea să mențină o imagine profesională și care dorește ca afacerea să crească are nevoie ca website-ul să fie întreținut și updatat periodic și acest lucru este în general făcut de o echipă IT internă sau printr-un contract cu o altă companie. Este recomandat ca dezvoltatorii website-ului să fie cei care efectuează și mentenanța.

Avantaje și motive

Sunt multe motive pentru a face mentenanță, dar principalele sunt: update-uri la framework-ul în care a fost creat website-ul, update-uri la plugin-urile folosite, crearea de backup-uri, extra securitate și rezolvarea de bug-uri/probleme care apar în timp. Și nu în ultimul rând, prioritatea proiectului cu mentenanța în fața celorlalte proiecte sporadice.
Mentenanța nu se limitează doar la problemele care pot apărea cu site-ul. Aceasta poate fi folosită pentru a efectua schimbări de content precum adăugarea de poze noi, adăugarea de articole sau modificări de texte. De la modificarea paginilor la modificarea formularelor de contact, o mână profesionistă vă ajută la obținerea rezultatelor dorite rapid și corect.

Actualizarea componentelor unui site trebuie executată regulat pentru a utiliza la maxim toate facilităţile noi oferite. Mentenanţa unui site web este necesară dacă vă doriţi ca totul să funcţioneze rapid, fără erori şi să nu fie expus unor posibile probleme de securitate care pot compromite informaţiile întregului site.

De multe ori clienții revin la noi după lansarea website-ului pentru că nu reușesc să modifice singuri ceva la site sau pentru ca au încercat sa modifice dar din diferite motive nu mai arată bine sau s-a stricat ceva. Aceste situații pot aduce costuri suplimentare care sunt mai mari decât plata pe câteva luni a unui abonament de mentenanță și pot chiar închide site-ul până când sunt rezolvate toate problemele și acest lucru afectează buna desfășurare a business-ului. În cele mai urâte cazuri s-a pierdut întreg website-ul și a trebuit să fie refăcut de la zero sau de la un backup foarte vechi.

Serviciul de mentenanță, întreținere și actualizare a conținutului unui website nu este unul opțional. Un proprietar de website ar trebui să ia măsuri pe termen lung pentru a ține pasul cu tehnologia, să aducă mereu noi funcționalități și desigur conținut nou. Trebuie să existe continuitate atât pe website cât și pe canalele social media.

În final vă recomandăm tuturor să facă mentenanță, în special după lansarea unui website nou. Aceasta vă va ajuta să salvați resursele financiare și să scapați de mult stres atunci când apar probleme. 
Un website sănătos este necesar pentru o afacere sănătoasă în această eră digitală.