logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

„Securitatea cibernetică în noile condiții de normalitate”, subiectul conferinței anuale Moldova Cyber Week 2020


În perioada 25-27 noiembrie, la Chișinău va fi organizată conferința anuală dedicată securității cibernetice Moldova Cyber Week 2020, cu genericul „Dezvoltarea unei infrastructuri puternice de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate”.
 Cea de-a 8-a ediție a evenimentului se organizează în regim online și  reprezintă o platformă de discuții pentru specialiști locali și internaționali în domeniu, oferind numeroase oportunități de cunoaștere, schimb de idei și experiențe, colaborări de succes, pentru identificarea unor soluții inovatoare și eficiente care ar putea fi integrate în strategiile locale și globale.
Moldova Cyber Week are misiunea de a crea un dialog deschis între țările din regiune și comunitatea internațională cu privire la provocările care afectează și structurează politicile și cadrele legislative privind securitatea cibernetică.
Evenimentul își propune o examinare detaliată a provocărilor de securitate prezentate de COVID-19 și modul în care „noile condiții de normalitate” în peisajul digital aflat în schimbare continuă prezintă atât oportunități cât și noi amenințări pentru spațiul cibernetic.

Agenda evenimentului cuprinde: 3 zile de conferințe online și peste 40 de speakeri din 12 țări, care vor participa la 5 paneluri de discuții.  Specialiștii interesați de domeniul securității cibernetice sunt invitați să participe la 9 webinare dedicate.

25 noiembrie, ora 9:00 - 18:00 – Conferința Online
Vor fi abordate  cele mai actuale subiecte de interes:

 1. Infrastructura securității cibernetice în noile condiții de normalitate;
 2. Tendințe cheie ale amenințărilor cibernetice în 2020;
 3. Inteligența Artificială și Securitatea cibernetică;
 4. Crearea de ecosisteme eficiente de securitate cibernetică;
 5. Redefinirea securității cibernetice a infrastructurilor critice;
 6. Noua realitate post-COVID-19. Criminalitatea informatică și frauda financiară - provocări privind securitatea cibernetică;
 7. Consolidarea securității cibernetice la nivel național;
 8. Securitatea Cibernetică de mâine. Astăzi: investiții critice care necesită timp și atenție.
 9. Construirea unei capacități naționale de securitate cibernetică - lecții din alte țări. Cooperarea regională și internațională în domeniul securității cibernetice;


26-27 noiembrie – Webinare
În cadrul celor 9 webinare vor fi discutate detalii și soluții practice pe mai multe tematici:

 1. Protejarea infrastructurii critice cu Cisco SecureX;
 2. Investigarea incidentelor cibernetice și răspunsul la amenințările hibride;
 3. Managementul riscului cibernetic în era informației;
 4. Modul de identificare și clasificare a programelor malițioase folosind Yara;
 5. Asigurarea riscului de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate;
 6. Ghidul de securitate SCADA: protejarea sistemelor împotriva intruziunii.


De ce să participați la „Moldova Cyber Week 2020” Aflați de la Dinu Țurcanu, Prorector al Universității Tehnice a Moldovei (UTM). 
https://m.facebook.com/events/1286747595020528?view=permalink&id=1290832371278717
Participarea la eveniment este gratuită, iar pentru înregistrare este necesar să completați formularul online https://moldovacyberweek.md/#register până la 23 Noiembrie 2020.
Mai multe informații despre înregistrare și programul Moldova Cyber Week 2020 găsiți pe pagina evenimentului www.moldovacyberweek.md.
Conferința va fi difuzată online, prin Live Streaming pe agora.md, privesc.eu, moldovacyberweek.md și pe pagina de Facebook a evenimentului  https://fb.me/e/C0GppGLJ.