logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Tendințe în materie de design web în 2022


Tendințele de design web sunt în continuă schimbare. În 2022 vom vedea că designerii joacă cu extremele, reinventează stilurile anterioare și experimentează în mod continuu cu tehnici noi. În același timp, există anumite stiluri conservatoare care pur și simplu nu vor dispărea, precum minimalismul mereu prezent și ilustrațiile plate colorate pe care le vedem de ceva timp, desigur pe site-urile realizate corect.

În acest sens am realizat un research despre tendințele în materie de design web pentru anul 2022 și am decis să le împărtășim cu voi în acest articol:

  • •    Minimalism și navigare simplificată

Publicitate intruzivă, alerte și ferestre pop-up? Experiența de navigare este plină de stimuli, astfel încât utilizatorii apreciază pauza oferită de site-urile simple și minimaliste.
Designul web curat cu câteva elemente atent selectate îi ajută pe vizitatorii site-ului dvs. să se concentreze asupra a ceea ce este cu adevărat important, astfel încât să poată efectua acțiunile pe care le căutați.
O altă tendință de design web strâns legată este navigarea simplificată. Cu cât este mai ușor să ajungi la ceea ce caută, cu atât este mai probabil ca utilizatorii să convertească. Reducerea meniurilor de navigare vă va ajuta să simplificați experiența utilizatorului și, de asemenea, vă poate ajuta să creșteți viteza site-ului dvs.
 

  • •    Split screen

Ecranul împărțit sau split screen reprezintă o abordare interesantă, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional pentru un website.
Funcțiunea și forma split screen-ului nu s-au schimbat semnificativ. O tehnică inovatoare este împărțirea ecranului pe diagonală. Această simplă modificare atrage atenția utilizatorului, captivându-i atenția. De aceea merită încercată.
Un alt avantaj al acestei tehnici de web design este faptul că se potrivește cu orice tip de conținut. De la site-uri mici, până la conținut masiv, acest concept nou este engaging pentru utilizatori și are o funcționalitate ridicată.
 

  • •    Microanimații și microinteracțiuni

Un site web care încurajează utilizatorii să interacționeze sau care surprinde cu animații mici este unul cu adevărat grozav. Dar pentru aceste intervenții ar trebui să fie în adevăratul sens al cuvântului ”micro”. O animație mică,
așezată strategic pentru a interacționa cu utilizatorul, este binevenită, atâta timp cât nu îl va împiedica să folosească site-ul.
Acestea pot fi folosite pentru a spune o poveste sau pentru a arăta ceva interesant sau pur si simplu pentru a activa utilizatorul. Această soluție poate include chiar și ferestre modale bine alese sau animații care rulează automat și care pot surprinde vizitatorii.
 

  • •    Suprapuneri de culori și transparență

Un alt concept în web design cu o popularitate crescută este folosirea suprapunerii unei culori cu transparență peste o imagine sau un video. Această tehnică este populară pentru că ajută la crearea unui efect de layering care ușurează includerea unui text deasupra unei imagini, mărind grandul de contrast dintre cele două.
Web designerii folosesc această tehnică pentru ca imaginea de fundal să fie greu de observat la prima vedere.
Din punct de vedere estetic, are beneficii multiple. Există destulă textură și adâncime conferite de suprapunere, ceea ce creează mai mult interes vizual, în comparație cu un fundal monocolor.

 

  • •    Gradiente de culoare și efectul „Sticlă aburită”

Gradientele au evoluat de la efecte subtile la fundaluri de imagine color. Acestea pot fi folosite pentru a adăuga profunzime și textură sau pentru a da o notă de personalitate site-ului dvs., mai ales atunci când sunt combinate cu fonturi mari.
Pe de altă parte, progresele recente în tehnologia web au făcut mult mai ușoară implementarea efectului „sticlă aburită” pe site-uri web. Acest lucru vă permite să adăugați culoare la diferite zone ale paginii fără a afecta lizibilitatea textului și a imaginilor care sunt plasate pe ele.
 

Este nevoie să se țină cont și de vechile tendințe, însă trendurile sunt cele care atrag noi generații de clienți și vin ca răspuns la gusturile și preferințele pe care un utilizator și le adaptează de-a lungul timpului și tehnologiei folosite.Funcționalitatea și esteticul rămân și în acest an principii de bază ale design-ului site-ului tău pentru a putea astfel crea o experiență plăcută utilizatorilor care îți vizitează paginile. Și chiar dacă pe piață au apărut deja noi tehnologii și unelte futuriste care par riscante, este o mare oportunitate să le încerci pentru a-ți lăsa clienții impresionați.