logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Tendințe în web design pentru anul 2021


Trendurile și tendințele în web design sunt foarte variate și mereu în schimbare. Sunt elemente care se mențin ani buni și aspecte, care își pierd rapid din atractivitate. Însă, ceea ce contează în web design, dincolo de modă și de o serie de caracteristici generale, rămân creativitatea și originalitatea. Fără a omite niciodată specificul afaceri, performanțele tehnice și cea mai bună experiență oferită utilizatorilor.
În contextul acestui articol, vă prezentăm 4 dintre cele mai importante tendințe din web design ce merită a fi urmate în 2021.

 1. Aspectul întunecat
  Pentru a putea pune în valoare meniul, anumite servicii sau produse, alegerea unei teme cu fundal întunecat este o opțiune elegantă, din ce în ce mai solicitată și apreciată. O astfel de abordare va scoate în evidență exact elementele care interesează și poate fi orientată pentru a da o notă atât modernă, futuristă, cât și clasică sau retro.
  Web site-uri și aplicații mobile renumite, precum Facebook, Youtube, Instagram, Viber, WhatsApp și Chrome, precum și cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare Android și Apple, au stins luminile una după alta.
  Popularitatea acestui mod/aspect întunecat în Web Design este datorată mai multor factori precum aspectul elegant pe care îl generează, reducerea stresului ochilor și a consumului de energie.
   
 2. Ilustrații
  Pentru a fi cât mai sugestive și originale, paginile au nevoie de imagini și pictograme care să reprezinte cât mai bine serviciile vizate și să determine la acțiune. Realizarea unei teme grafice care integrează acest tip de desene și chiar animații este o tendință tot mai utilizată în ultimul timp, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate. 
  Indiferent dacă este vorba de ilustrații de desene animate, iconițe desenate sau inscripții scrise de mână, toate acestea sunt menite să aducă emoții, să inspire umanitate și atingere personală.
   
 3. Gradient
  Gradienții s-au manifestat puternic în ultima perioadă, ceea ce înseamnă că în 2021 vom fi martorii unor web-site-uri îndrădeznețe datorită gradienților multicolori de la fundaluri până la completări de texte.
  Combinarea mai multor culori care creează contrast și iluzia de profunzime este combinația câștigătoare pentru un aspect elegant și modern.
   
 4. Web Design în alb și negru
  Un efect din ce în ce mai apreciat în web design este acela de a realiza pagini în alb și negru care prind culoare doar atunci când este trecut cursorul peste imagine sau poză. Cu aspect de ziar clasic sau de gazetă de perete, această formă de web design reprezintă o temă creativă, care îmbină cu succes și multă imaginație un design simplu și elegant, retro și modern în același timp.
   

Lumea online se anunţă extrem de interesantă în ceea ce priveşte trendurile din web design pentru 2021. Vom asista la fuziuni între trecut şi prezent, dar şi între real şi virtual. În anul ce vine web design-ul, vom fi uimiţi prin cromatică, însă şi prin experienţele prinvind interacţiunea cu site-urile.
Dacă și tu ai planuri mari pentru anul 2021 privind brandul tău?
Contactează-ne la +373 78 099 888 şi hai să ducem împreună afacerea ta la un alt nivel.