logo
Viber Phone Whatsapp
top button Created with Sketch.

Web designerul Daniel Revenco a creat un joc pentru copii, care le permite să intre în rolul medicului


Cabinetul medicului este locul în care copiii și-ar dori cel mai puțin să se afle. Cum îi ajutăm să depășească frica de instrumentele chirurgicale și să se împrietenească cu personalul medical? Prin intermediul jocurilor! Iată de ce, web designerul Daniel Revenco a creat o aplicație de joc pentru copii, care le oferă misiunea specială de a realiza intervenții chirurgicale reale. Copiii au ocazia să se simtă doctori adevărați, care lucrează într-un spital dotat cu ustensilele necesare pentru a trata leziunile pacienților. „Surgery Doctor Cabinet - Become a doctor” este un joc destinat copiilor cu vârsta de la 3 ani, dar statistica arată că jocul este utilizat și de persoanele cu vârsta de peste 20 de ani. 


Aplicația este disponibilă, deocamdată, doar pe Android, dar se pregătește și versiunea iOS. Jocul este util pentru că stimulează imaginația copiilor și îi ajută să înțeleagă că medicul este cel care ne tratează și găsește soluții pentru toate problemele noastre de sănătate. După ce vor juca acest joc, cu siguranță, vizita la medic va deveni o adevărată aventură pentru copii. Cum funcționează jocul puteți vedea aici https://fb.watch/7RrC0OmMJe/


„Copilul meu a avut o carte cu un joc similar, doar că era din hârtie – atunci mi-a venit ideea de a crea acest joc în format digital. Astfel, jocul a devenit mult mai real și poate fi jucat și de alți copii. Procesul de realizare a aplicației – design, development și pregătirea pentru lansare a durat 3 luni. În viitorul apropiat voi lansa un nou joc pentru telefon, care le va permite utilizatorilor să intre în rolul medicului stomatolog”, a declarat Daniel Revenco. 


Chiar dacă Tehnologiile Informaționale ocupă un rol esențial în viața noastră, utilizarea excesivă a telefoanelor și a altor dispozitive pot duce la probleme grave de sănătate și de comportament. L-am întrebat pe Daniel ce crede despre dependența copiilor față de gadgeturi, cum se manifestă și ce putem face pentru a evita acest fenomen. Iată ce ne-a răspuns! 
„Odată cu digitalizarea tot mai puternică a lumii, nu vom putea evita utilizarea frecventă a gadgeturilor și nu consider că părinții ar trebui să le interzică copiilor să folosească telefonul. Tehnologiile Informaționale au influențat întreaga lume, schimbând modul de viață al fiecăruia. Totuși, nu toți oamenii pot avea o atracție deosebită față de IT așa cum nu toți pot deveni programatori.


O eventuală dependență față de gadgeturi la copiii mici provoacă tulburări emoționale, psihologice și chiar ticuri musculare. De aceea, le recomand copiilor cu vârsta de până la 6 ani să nu petreacă mai mult de o oră pe zi în fața calculatorului sau jucându-se pe telefon. Drept exemplu, copilul meu are acces la telefon doar 2 ore pe săptămână. Cunoaște că nu are voie mai mult și nici nu se împotrivește, deoarece avem o regulă bine stabilită. 


Dependența de gadgeturi se dezvoltă în lipsa unor reguli sau atunci când reguli există, dar nu sunt respectate. Cea mai bună soluție ar fi ca părinții să stabilească reguli clare și nicidecum restricții, de exemplu – o oră de joacă pe zi în telefon. Copiii învață prin joc, indiferent că acesta se desfășoară în curte, pe telefon sau răsfoind niște cărți. Ei sunt curioși și au dreptul să exploreze lumea din jur sub toate formele ei. Părinții sunt cei care trebuie să-i învețe pe copii să utilizeze toate resursele în mod eficient”.